På siderne herunder findes oplysninger til køb af kooiker.
På siden Hvalpekøb findes lister over kommende hvalpekuld og nuværende hvalpekuld.
Der kan skiftes mellem de to lister ved at klikke på kasserne "Kommende hvalpe" og "Hvalpelisten"
På siden Opdrætterlisten står oplysninger om klubbens opdrættere. Mange opdrættere henviser til deres hjemmeside med oplysninger om hvalpeplaner m.m. Det er en god ide, at læse opdrætterens hjemmesiden inden de kontaktes.
Vi kan anbefale, at lade sig skrive op til en hvalp flere steder. Det sker desværre, at tæven går tom eller kun får få hvalpe. Det er naturligvis vigtigt at huske at lade sig slette igen, når hvalpen er i hus. Når man kontakter en opdrætter, kan det godt betale sig, at skrive lidt om sig selv og sine forventninger til en kommende hvalp. Husk det er opdrætterens små guldklumper, der skal findes nyt hjem til, og opdrætterne lægger stort arbejde i, at finde det helt rigtige matche mellem hvalp og hvalpekøber.
Handel med hvalpe er underlagt købeloven. Læs købeloven her



Opdrætteruddannelse – og hundeholderuddannelse
Logoet fortæller, at opdrætteren tager sit opdrætterhverv alvorligt og har gjort en indsats for at sætte sig ind i tingene.
Opdrætteruddannelsen tages hos Dansk Kennel Klub, den indeholder 4 moduler og giver ret til at købe et Kennelnavn. Hundeholderuddannelsen er lovpligtig for erhvervsmæssig hundeopdræt (mere end 2 kuld hvalpe om året) og fastsat af justitsministeriet.
Naturligvis kan en opdrætter uden disse uddannelser også være seriøs.
DKK Stambog
Kun få har tænkt over, hvad en stambog egentlig er. Og mange synes i første omgang, at det er lige meget med stambogen, for de har ikke tænkt sig, at de skal på udstilling eller at deres hund skal have hvalpe.
Men en stambog er det redskab, der har hjulpet opdrætterne med at lave de dejlige og meget forskellige hunde, vi har i dag – f.eks. supergode jagthunde eller effektive politihunde eller velfungerende selskabs- og familiehunde.
En stambog er en anetavle, altså et dokument, som viser hundens ”stamtræ”, så man kan følge med i avlen og få en ret klar fornemmelse af, hvordan ens kommende hvalp kan forventes at udvikle sig.
Selve stambogen koster under kr. 300, så dét, der nogle gange gør en stambogsført hvalp dyrere, er altså ikke prisen på stambogen, men den indsats med at finde gode avlsdyr, undersøge for arvelige sygdomme og den slags, som ligger bag ved stambogsføringen.
Det siger selv, at stambogen kun har værdi, hvis man kan stole på de oplysninger, som står i den. Hvem som helst med en PC kan jo lave en hjemmelavet stambog og selv opdigte, hvem der er forældre og bedsteforældre til din kommende hvalp. Der er sågar privatpersoner, der har oprettet forretning på nettet, hvor hvem som helst – mod betaling naturligvis – kan oprette en stambog med de oplysninger, man nu selv har lyst til.
Så værdien af en stambog står og falder med, at man kan stole på de oplysninger, der står om hvalpens afstamning. Dansk Kennel Klub udsteder – som den eneste FCI-anerkendte organisation i Danmark – stambøger i overensstemmelse med FCI’s internationale bestemmelser.
Kilde: Dansk Kennel Klub
En stambog fra Dansk Kennel Klub ser således ud:

Stambog
Med stambogen følger et ejerbevis fra Dansk Kennel Klub og en registreringsattest fra Dansk Hunderegister. Når du henter hvalpen hos opdrætteren skal du og opdrætteren underskrive begge attester og de skal sendes til hhv. Dansk Kennel Klub og Dansk Hunderegister. Du vil efterfølgende få tilsend en ny med posten, hvor dit navn er påført som ejer. Hvis du flytter, omplacerer hunden eller den dør skal du igen udfylde og indsende begge attester.
