Dansk Kennel Klub har produceret nogle korte videofilm, med gode råd - se dem her.
HER KAN DU SE EN KORT INTRODUKTION til serien "Skyd ikke hunden", som alle har til hensigt at hjælpe hundeejere med at forebygge og løse en række almindeligt forekommende hundeproblemer.
Forstå din hund Få lidt indsigt i hundens naturlige adfærd og behov. Når du ved noget om, hvorfor hunden reagerer som den gør, forøger du chancen for, at du og din hund får en god tilværelse sammen.
Sådan lærer hunden Hvordan lærer hunden og hvordan du kan træne med din hund. Hunden lærer hele tiden – også når du ikke træner med den eller er opmærksom på den – og det overrasker mange. Er I flere i familien, er det vigtigt at I tager nogle fælles beslutninger om, hvad hunden må og ikke må – ellers bliver hunden meget forvirret, og har svært ved at lære. Det er sådan set lige meget, om I beslutter, at hunden må ligge i sofaen eller ej – bare I er enige - det giver hunden tryghed.
Sådan aktiverer du hunden I mange tusind år har mennesket holdt hund som brugsdyr. De har hjulpet os som bl.a. hyrdehunde, vagthunde, slædehunde og jagthunde. Men i dag er vi ikke længere – på samme måde – afhængige af dyrene som brugshunde, og de fleste af os holder hunde som familiehunde. Det betyder så til gengæld, at mange hunde i dag er arbejdsløse, og det kan godt give anledning til problemer. Se med her og få inspiration til, hvordan du kan aktivere og motionere din hund
Hundeejerens værktøjskasse Mange familier lever med, at hunden har nogle – for os – dårlige vaner; At gø i haven, grave huller i græsplænen eller stjæle mad fra bordet – listen kan være lang… Desværre er vi hundeejere ret gode til at tage god opførsel for givet – men ofte handler hundeproblemer om, at hunden slet ikke har lært, hvad ejeren ønsker af den. Husk på, at hunden ikke er født med en fornemmelse for, hvordan den skal opføre sig i vores menneskeverden. Den ved slet ikke, hvad den må og ikke må, så det må vi mennesker lære den. Og det er faktisk ikke så svært. Filmen indeholder en række ”værktøjer” og forskellige teknikker, som du kan bruge i træning og håndtering og løsning af hundeadfærdsproblemer.
Når hunden er bange for mennesker eller hunde Tillid til andre dyr og til mennesker, det er ikke medfødt, det er noget, der skal læres, mens hunden er hvalp, og så skal det følges op i hvalpens første leveår. Vi ved, at hvalpen er mest modtagelig for tilvænning til fremmede mennesker og dyr – det vi kalder socialisering – fra den er 3 – 16 uger gammel. I denne periode er det meget vigtigt at den dagligt har positive oplevelser med både børn, voksne og andre hunde for at den i sit voksenliv kan optræde tillidsfuldt overfor mennesker og hunde. Se hvordan du forebygger, at din hund bliver bange for mennesker og hunde - og hvordan du kan hjælpe hunden, hvis uheldet er ude og den bliver bange.
Når hunden er bange for ting eller lyde Denne film viser, hvordan du forebygger, at din hund bliver bange for ting og høje lyde. Og hvordan du kan hjælpe hunden, hvis uheldet er ude og hunden bliver bange.
Når hunden ikke kan være alene hjemme Hunde er flokdyr, og det er unaturligt for dem at være alene i længere tid. Men virkeligheden for mange hunde er, at det skal de være - så det er op til os at lære dem hvordan.
Når hunden er aggressiv Alt for mange hunde hvert år bliver aflivet, fordi de har snappet eller bidt. Det kan være nogen i familien, det kan være fremmede eller det kan være andre hunde. Og det er rigtigt trist, specielt fordi mange af de situationer sikkert kunne have været undgået, hvis vi vidste mere om hundens adfærd. Men det er også trist, fordi det ofte er allersidste udvej for hunden at bide, og langt de fleste hunde har det rigtig skidt med at gøre det.
Når hunden gør Hunde-gøen er, selvfølgelig sammen med de efterladte hundelorte, noget af det, der er absolut mest generende for en hundeejers omgivelser. Men det kan du faktisk også gøre noget ved!
Hunde og børn En hund er i almindelighed glad for børn, hvis den tidligt i hvalpeperioden har haft gode og positive oplevelser med forskellige børn i forskellige aldre. Det at både opdrætteren og senere hvalpeejeren sørger for at hvalpen får gode oplevelser med børn. Det betyder, at børnene skal lære at respektere og omgås hunden (Det gælder både familiens egne børn og kammerater) og så er det i øvrigt altid de voksnes ansvar, at børn under 8-10 års alderen aldrig er alene med en hund.